ev / genel / 1863: Kazak topraklarında Türkistan Rus Generalliği’nin kurulması.

1863: Kazak topraklarında Türkistan Rus Generalliği’nin kurulması.

Ev / Genel / 1863: Kazak topraklarında Türkistan Rus Generalliği’nin kurulması.

1863: Kazak topraklarında Türkistan Rus Generalliği’nin kurulması.

1863 yılında Rus İmparatorluğu’nun emperyalist politika, ilan yeni bir detaylandırılmış Gorchakov Genelge sınırları’s İmparatorluğu’na ekinde “sorunlu” bölgelere, iddiası doğru. Bu politika ilçe idari iki dinlenme fethi Rus yol derhal yaratılması Orta Asya ve Genel-Gubernatorstvo ( Vali generallik of) Rus Türkistan ve bu Bozkır . Kazakistan gün çoğu şimdiki İlçe bozkır idi de, ve Kazakistan bugünkü güney de dahil olmak üzere parçalar Almatı (Verny), generallik-edildi Vali.
yüzyılda 19., Rus kaleleri yapımına sürüleri ve sürüler olabilir sürücü kendi kabileleri üzerinde hangi göçebe toprakları geniş sınırlandırarak zamanlar başladı sahip yıkıcı bir ekonomi, geleneksel etkisi Kazak. Son bozulma göçebelik Kazakistan doğu kuzey ve toprakları başladılar bereketli içine yerleşimciler edildi tanıttı Rus 1890’larda, çok. 1906 yılında Trans-Aral demiryolu arasında Orenburg ve Taşkent Rus kolaylaştırarak daha tamamlanmış, kolonizasyon Semirechie verimli toprakların bir. daha arasında 1906 ve 1912 daha bir iç yarım milyon Rus bakanı Rus reformların bir parçası olarak başladı çiftlikleri vardı Petr Stolypin kaynaklar otlatma tarafından işgal yaşam geleneksel Kazak yolu üzerinde baskı, koyarak büyük toprak ve su kullanarak kıt. Rus yerleşim yüzyıllar boyunca pek çok Kazaklar sahip çalışanlar için bu göçebe mevsimlik konumlandırma var yollarının önemli temelden bozuk. yükseltilmiş hayvancılık-Rus ödeneğin Kazak, nadir olmadığı gibi eğlence ya da köle çalıştığımız kabileler arası kadınlar Kazak zorunda kaldı ayrılık genç.
Açlıktan ve yerinden birçok Kazakların genel katıldı içinde Orta Asya İsyanı içine askere karşı Rus imparatorluk ordusu , çar karşı çabanın bir parçası olarak 1916 yılında Temmuz sipariş Almanya da I. Dünya Savaşı . 1916 yılında geç, Rus güçlerinin acımasızca bastırıldı yaygın -Asyalılar silahlı Merkez zorunlu askerliğin ve direniş arazi alarak. Kazakların Binlerce öldürüldü, ve daha binlercesi kaçtı Çin ve Moğolistan . Bazı ancak, başarılı birçok başarısız oldu ve seyahat öldü.
Russian Empire elaborated a new imperial policy, announced in the Gorchakov Circular, asserting the right to annex “troublesome” areas on the empire’s borders. This policy led immediately to the Russian conquest of the rest of Central Asia and the creation of two administrative districts, the General-Gubernatorstvo (Governor-Generalship) of Russian Turkestan and that of the Steppe. Most of present-day Kazakhstan was in the Steppe District, and parts of present-day southern Kazakhstan, including Almaty (Verny), were in the Governor-Generalship.
In the early 19th century, the construction of Russian forts began to have a destructive effect on the Kazakh traditional economy by limiting the once-vast territory over which the nomadic tribes could drive their herds and flocks. The final disruption of nomadism began in the 1890s, when many Russian settlers were introduced into the fertile lands of northern and eastern Kazakhstan. In 1906 the Trans-Aral Railway between Orenburg and Tashkent was completed, further facilitating Russian colonisation of the fertile lands of Semirechie. Between 1906 and 1912, more than a half-million Russian farms were started as part of the reforms of Russian minister of the interior Petr Stolypin, putting immense pressure on the traditional Kazakh way of life by occupying grazing land and using scarce water resources. The Russian settlements have distorted the fundamentally important routes of nomadic seasonal repositioning that Kazakhs have employed for many centuries. Russian appropriation of Kazakh-raised livestock was not uncommon, as was forced separation of young Kazakh women from the tribes to work as slaves or as entertainers.
Starving and displaced, many Kazakhs joined in the general Central Asian Revolt against conscription into the Russian imperial army, which the tsar ordered in July 1916 as part of the effort against Germany in World War I. In late 1916, Russian forces brutally suppressed the widespread-armed resistance to the taking of land and conscription of Central Asians. Thousands of Kazakhs were killed, and thousands of others fled to China and Mongolia

1863 yılında Rus İmparatorluğu’nun emperyalist politika, ilan yeni bir detaylandırılmış Gorchakov Genelge sınırları’s İmparatorluğu’na ekinde “sorunlu” bölgelere, iddiası doğru. Bu politika ilçe idari iki dinlenme fethi Rus yol derhal yaratılması Orta Asya ve Genel-Gubernatorstvo ( Vali generallik of) Rus Türkistan ve bu Bozkır . Kazakistan gün çoğu şimdiki İlçe bozkır idi de, ve Kazakistan bugünkü güney de dahil olmak üzere parçalar Almatı (Verny), generallik-edildi Vali. yüzyılda 19., Rus kaleleri yapımına sürüleri ve sürüler olabilir sürücü kendi kabileleri üzerinde hangi göçebe toprakları geniş sınırlandırarak zamanlar başladı sahip yıkıcı bir ekonomi, geleneksel etkisi Kazak. Son bozulma göçebelik Kazakistan doğu kuzey ve toprakları başladılar bereketli içine yerleşimciler edildi tanıttı Rus 1890’larda, çok. 1906 yılında Trans-Aral demiryolu arasında Orenburg ve Taşkent Rus kolaylaştırarak daha tamamlanmış, kolonizasyon Semirechie verimli toprakların bir. daha arasında 1906 ve 1912 daha bir iç yarım milyon Rus bakanı Rus reformların bir parçası olarak başladı çiftlikleri vardı Petr Stolypin kaynaklar otlatma tarafından işgal yaşam geleneksel Kazak yolu üzerinde baskı, koyarak büyük toprak ve su kullanarak kıt. Rus yerleşim yüzyıllar boyunca pek çok Kazaklar sahip çalışanlar için bu göçebe mevsimlik konumlandırma var yollarının önemli temelden bozuk. yükseltilmiş hayvancılık-Rus ödeneğin Kazak, nadir olmadığı gibi eğlence ya da köle çalıştığımız kabileler arası kadınlar Kazak zorunda kaldı ayrılık genç. Açlıktan ve yerinden birçok Kazakların genel katıldı içinde Orta Asya İsyanı içine askere karşı Rus imparatorluk ordusu , çar karşı çabanın bir parçası olarak 1916 yılında Temmuz sipariş Almanya da I. Dünya Savaşı . 1916 yılında geç, Rus güçlerinin acımasızca bastırıldı yaygın -Asyalılar silahlı Merkez zorunlu askerliğin ve direniş arazi alarak. Kazakların Binlerce öldürüldü, ve daha binlercesi kaçtı Çin ve Moğolistan . Bazı ancak, başarılı birçok başarısız oldu ve seyahat öldü.

Russian Empire elaborated a new imperial policy, announced in the Gorchakov Circular, asserting the right to annex “troublesome” areas on the empire’s borders. This policy led immediately to the Russian conquest of the rest of Central Asia and the creation of two administrative districts, the General-Gubernatorstvo (Governor-Generalship) of Russian Turkestan and that of the Steppe. Most of present-day Kazakhstan was in the Steppe District, and parts of present-day southern Kazakhstan, including Almaty (Verny), were in the Governor-Generalship. In the early 19th century, the construction of Russian forts began to have a destructive effect on the Kazakh traditional economy by limiting the once-vast territory over which the nomadic tribes could drive their herds and flocks. The final disruption of nomadism began in the 1890s, when many Russian settlers were introduced into the fertile lands of northern and eastern Kazakhstan. In 1906 the Trans-Aral Railway between Orenburg and Tashkent was completed, further facilitating Russian colonisation of the fertile lands of Semirechie. Between 1906 and 1912, more than a half-million Russian farms were started as part of the reforms of Russian minister of the interior Petr Stolypin, putting immense pressure on the traditional Kazakh way of life by occupying grazing land and using scarce water resources. The Russian settlements have distorted the fundamentally important routes of nomadic seasonal repositioning that Kazakhs have employed for many centuries. Russian appropriation of Kazakh-raised livestock was not uncommon, as was forced separation of young Kazakh women from the tribes to work as slaves or as entertainers. Starving and displaced, many Kazakhs joined in the general Central Asian Revolt against conscription into the Russian imperial army, which the tsar ordered in July 1916 as part of the effort against Germany in World War I. In late 1916, Russian forces brutally suppressed the widespread-armed resistance to the taking of land and conscription of Central Asians. Thousands of Kazakhs were killed, and thousands of others fled to China and Mongolia


Hakkında admin

İlginize teşekkürler


Tayfur köyü antik Trakyen tahtı

Trakyen yarımadası Tayfur köyünde Trakyenlerden günümüze tarih

Çanakkale Trakyen yarımadası ( Thracian Chersonesos) Tayfur köyü mübadele Türklerinin Rumlardan kalma köyüdür. Kaya oyma Trakyen …


Çok yaşlı dut ağacı- Karainebeyli

Gelibolu Karainebeyli Kalaycı dede antik alanı

Kalaycı dede  antik alanı Gelibolu  Karainebeyli köyü Kara Nebi antik mezarlığı yakınındadır. Kalaycı dede  antik …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


 


*


Hakkında antikor