Azerbaycanda ateş inancı ve ateş tapınakları
.
Azerbaycan tarihinde doğal gaz bacalarının ateş ile buluşmasından oluşan sürekli yanan ateş bölge kültürüne ateş inancı olarak yerleşmiş ve bir dönem insanların ateş inancı – ateşe tapma dönemi oluşturmuştur.
Ortadoğuda ateşe tapmak-ateş inancı kültürü geçmişte kalmış bir kültürdür, çok az da olsa günümüzde örneklerini bulmak mümkündür.
Kınalıkta “Ateşe tapma dönemi” İslamiyet öncesi yaşanmış dönemdir, burada doğal olarak çıkan gazın yer üstünde sürekli yanarak bölgedeki inancın yaşam dönemini oluşturmuştur, ateş inancının en önemli gücü “doğal olarak sürekli yanan ateş”tir, yer altından bazen yanardağ bazen de doğal gazın sürekli yanması ve Azerbaycan coğrafyasında her iki şeklinde var olması bölgede ateş inancı oluşturmuştur, günümüzde azda olsa bu inanca sahip insanlar bulunmaktadır, Kınalık Ateşgahında hiç sönmeden günümüzde yanmaya devam etmektedir.
http://www.heritageinstitute.com/zoroastrianism/temples/khinalig2.htm
OCAĞINIZ SÖNSÜN.MÜ… SÖNMESİN.Mİ !!…Takab – Sultan Süleyman’a kalmıyan Dünya…
Etiketlerateş inancı ateşe tapma Azerbaycan azerbaycan jeolojisi azerbaycan kültürü azerbaycan tarihi KINALIK türk kültürü
İlginize teşekkürler
Göçebe Türklerde el ölçü birimleri
Türkler tarihe daima göçebe millet olarak geçmiştir.. Asya Türkleri, Kazak, Kırgız, Moğol gibi göçebe Türkler …
Türklere karşı savaşılmaz, Martin Luter 1483-1546
. Avrupa Hıristiyan yönetimi bilim ve bilim insanlarını dışlamış ve bilimsel çalışmaları cezalandırmıştır. Avrupa’nın Dinadamlarının …