Lejyonerler, savaş yapılacak ülkenin insanlarından oluşturulan savaş birlikleridir, savaş yapılacak ülkelerden ülkesi ile savaşacak insanlardan lejyon birlikleri oluşturulur ve bu insanlar kendi ülkeleri ile askeri olduğu ülke adına ve menfaatine savaşırlar, bu savaşlarda en çok hasarı bu birlikler oluşturur.
Roma tarihine baktığımızda askerlerin çoğunun köle lejyonerlerinden oluştuğunu görürüz.
İnsanlık tarihinin köle ticaretine baktığımızda en değerli köleler bilgelerdir, bilgeler bir ülkenin gücünü ve geleceğini oluşturur, ülkelerin bilgelerini elinden almak o ülke ile yapılacak savaşın ilk ve önemli kazanımıdır..
Bilgelerin ülkelerinde çalışabilmesi ekonomik imkanlara bağlıdır, en önemlisi ülkeler bilgelerini koruma altına almalıdır, çünkü ülkesini terk etmeyen bilgeler düşman devletlerin hedefindeki ilk yok edilecek insanlardır, tarihte ve günümüzde savaşın olmadığı dönemlerde dahi ülkelerdeki bilgelerin korunmadığı takdirde öldürüldüğünü görmekteyiz.
Yabancı ülkeye giden bilge askeri birlikte, ya da sivil teşkilatlarda çalışmış olsa da sanayi ve teknoloji bir ülkenin gücü olduğu için geldiği kendi ülkesine fayda sağlamayan, hatta zarar oluşturan çalışmalarda bir anlamda asker olmaktadır..
Ülkesini terk edip yabancı ülkede çalışan bilgeler BİLGE LEJONER dir..
BİLGE LEJYONER insanlar kendi ülkelerine hizmet etmek isteseler de bunu başaramazlar..
BİLGELERİNE DEĞER VERMEYEN TOPLUMLAR KÖLE OLMAKTAN KURTULAMAZ
.
.
“Beyin göçü” terimi, Kraliyet Cemiyeti tarafından ” bilim adamları ve teknoloji uzmanlarının” savaş sonrası Avrupa’dan Kuzey Amerika’ya göçünü tanımlamak için icat edildi. Başka bir kaynak, bu terimin ilk olarak Birleşik Krallık’ta Hintli bilim adamları ve mühendislerin akışını tanımlamak için kullanıldığını belirtir. Terim başlangıçta bir ulustan ayrılan teknoloji işçilerine atıfta bulunsa da, anlam “eğitimli veya profesyonel kişilerin bir ülkeden, ekonomik sektörden veya başka bir alandan, genellikle daha iyi ücret veya yaşam koşulları için ayrılması” olarak genişlemiştir.
Beyin göçü, geri kalan nüfusa göre önemli sayıda daha eğitimli (sayısal, okuryazar) kişinin göç ettiği bir olgudur.
“Beyin göçü” teriminin sıklıkla aşağılayıcı bir ifade olarak kullanıldığı ve nitelikli göçün menşe ülke için kötü olduğunu ima ettiği göz önüne alındığında, bazı bilim adamları bu terimin daha tarafsız ve bilimsel alternatif terimler lehine kullanılmasını önermemektedir.
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_capital_flight.
.
Türkiye’deki bir uçak kazası açıklanmayan çok sırları barındırmaktadır, bu kazada çok önemli 6 bilge vefat etmiştir, bu bilgeler Türkiye’nin beyin takımından bilgelerdir…
.
.
Amerikadaki Türk beyin gurbetçilerinden Türk Milletinin onurlu ve başarılı bilge insanı Nobel ödülü alan Prof. Aziz Sancar – ben Türküm, Türk’üm derseniz saygı görürsünüz.
.
.
.