“Bunlar Güneş’in kelimeleri” Büyük kral, Müsilis ve ” Güneş Dili “
. Diller kutsaldır, yazılar daha kutsaldır… Yazılar bir inanç kültürünü de göstermektedir, ayni dili konuşan halkların ayrı inançları için kullandıkları ayrı yazı ile alan-sınır oluşturduğu gerçektir… Güneş inancı, antik dönemin önemli inanç hareketidir.. Dünyada birçok güneş tapınakları bulunmaktadır… Düneş inancı; güneşin dünya yaşamındaki etkisi ile insanların bilimsel çalışmalarını tarihler …
Azerbaycanda ateş inancı ve ateş tapınakları
. Azerbaycan tarihinde doğal gaz bacalarının ateş ile buluşmasından oluşan sürekli yanan ateş bölge kültürüne ateş inancı olarak yerleşmiş ve bir dönem insanların ateş inancı – ateşe tapma dönemi oluşturmuştur. Ortadoğuda ateşe tapmak-ateş inancı kültürü geçmişte kalmış bir kültürdür, çok az da olsa günümüzde örneklerini bulmak mümkündür. Kınalıkta “Ateşe tapma …
Türklerde “Biyat” kültürü
Biyat kültürü kendine bir lider insan seçip onun kararlarına uyumlu hareket etmektir… Biyat kültürü insanları liderlerinin uygulamalarını ölçüye tabi tutmaz.. Biyat kültüründe kusurlu insanların lider seçilmesi toplumun yıkımını oluşturur, bir anlamda “celladına aşık insan” konumu oluşur.. Günümüz insanları iki bölüm olarak ayrılmıştır – Bir harekete tabi olup biat eden insanlar …
Türk savaş tarihinde “Orduyu Yöneten Sesli Ok”; Mete Han’ın ordu yönetimi.
Mete han Türk dünyasında ilk Ordu kurucu bilge olarak tanınır.. Mete Han’ın kullandığı sesli ok ile askerlerini yönetme hareketi, çok büyük orduların seçilmiş hedefe yönelmesini ve birlikte hareketin gücünün en iyi şekilde kullanıldığı bir yöntemdir.. . Türklerde okçuluk kültürdür, avcılık sanatında bir sivil eğitim düzenidir… Türklerin savaş tarihinde okçuluk çok …
Anlayış; toplumsal ve kişisel bakıştır…
. İnsan dünyaya çıplak gelir… İnsanlık … onu…. “görmek istediği gibi” giydirir. . Toplumun yönetimlerinde daima kuvvet oluşturan hareketler toplumun kültürel gücüdür ve malıdır.. Bireysel hareketler dahi toplumsal yönetimlerin eseridir.. Toplumu yozlaştırmadan yolundan çeviremezsiniz.. Toplumun yozlaşması sindire sindire olur… Ani hareketler toplumun tepkisi ile durdurulur… Ezoterik hareketler ise tsunami fizik …
AFRİKA ETİ(NUBİAN-ETİYOPYA) UYGARLIĞI VE ETİ(HİTİT) UYGARLIĞI BAĞLARI
. Hitit kırallığı Eti kırallığı diye de anılır Afrikada ayni isim ile bir başka ülke Eti yopya dır. . Afrika Etiyopya Nubiyan kırallığı Mısır kırallıklarının doğduğu yerdir. Nubiyan kırallıkları Mısır kırallıkları ile akrabadır. Nubiyan kırallığının Türk kültürü esintileri de vardır, . Hitit kırallığında görülen bazı eşyalar Nubiyan kırallığında- Etiyopya bölgesindede …
Saha, Tuva ve Tarım coğrafyalarında binlerce yıllık kültür bağı – antik sandukalar
. . Türklerin antik kültürlerinde ölülerine çok değer veren belgelere raslanır.. Bunlardan biride sandukalardır.. Antik tarihlerde türkler önemli ölülerini mumyalatıp sandukalara koyarlardı.. . Tarım coğrafyasında bu kültürün çok miktarda örnekleri bulunmaktadır…sandukalara konmuş ve mumyalanmış insanlar… Tarım coğrafyasındaki bu kültür çok tartışılan bir konudur…denmektedirki…bu kültür Türklere ait değil, bu insanlar “Kafkas …
Turtle Island (Kuzey Amerika) Kaplumbağa Ada ve İnuit halk’ın dillerindeki Türkçe bağları
Turtle; Amerika’nın antik adıdır… Kuzey Amerikadaki Yerliler Kuzey Amerika kitasi için Kaplumbağa Ada diyorlar. Kaplumbağa Ada’nin kuzeyinde Kuzey Kutup bölgede İnuit halk yaşıyor. İnuit dili bir çeşit Türkçe dir. . İnuit Yerli Amerikan dilinde “İNSAN” demektir. İnuit hakkında bu videodede www.kagan.tv/sezon1.htm 22:39 ve 28:49 dakikalar arasında Inuit hakkında izliyebilirsınız. . …
UKUS (OĞUZ) – İSİS; AFRO ASİYATİK TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR BAĞ….
. Osmanlı miğferi . BURADA AFRO ASİYATİK HARİTASI GÖRÜLMEKTEDİR AfroAsiyatik balbal ve yazıtları. . Tarihçiler İsis’i bir “tanrıça” olarak tanımlamaktadır. Ukus-Oğuz ise Asya antik kralının ismidir. Bu iki isim benzerliği sadece isimden ibaret değildir. Tarihçilerin çok önemli bir tanımıda başlıklarındaki “tamgalar”dır. Her ikisinin başlığındada “öküz boynuzlarının arasında bir güneş tamgası”nın …
ŞAMAN DAVULU-GÜNÜMÜZE KADAR GELEN ANTİK (ÖNTÜRK) TÜRK TAMGALARI
. TÜRKLERİN TAMGALARI’NIN EN ÖNEMLİ BİLGİLERİ ŞAMAN DAVULLARINDADIR ŞAMAN DAVULLARI ÇOK ESKİ TARİHİN BAĞLARIDIR . ŞAMAN DAVULLARI ÜZERİNDEKİ RESİM VE İŞARETLERLE BİR DESTAN ÖZELLİĞİNİ TAŞIR Bu davullarda görülen Tamga Dünyanın bütün Şaman Davullarında görülür; bu Tamga Türkler’in en eski ve yaygın olan Tamgalarından biridir. DAVULLAR TUAREG DAVULU VE DİĞER DAVULLARIN …
HACI BEKTAŞ VELİ- (1209 – 1271)
Gerçek ismi, Seyid Muhammed bin İbrahim Ata’dır. Lokman Parende’den ilk eğitimi almış ve Ahmet Yesevi (1103-1165)’nin öğretlerini takip etmişti. Ondan dolayı Yesevi’nin ‘halife’si olarak kabul edilmektedir. Anadolu’ya geldikten sonra kısa zamanda tanınarak kıymetli talebeler yetiştirdi. Hacı Bektaş-ı Veli kendisinin de bağlı olduğu “Ahilik Teşkilatı” ile, Osmanlı Devleti’nin kuruluş devrinde Anadolu’da …
(Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol)Mevlânâ Celaleddin-i Belhi Rumi ; (30 Eylül 1207’de doğmuştur. 17 Aralık 1273’de ölmüştür.),
Mevlānā Celāl-ed-Dīn Muhammed Rūmī; 30 Eylül 1207’de doğmuştur. 17 Aralık 1273’de ölmüştür.), İslam ve tasavvuf dünyasında tanınmış bir Türk şair, düşünce adamı ve Mevlevi yolunun öncüsüdür. Prenses Gürcü Hatunla yakın dosttur. Hatta Mevlana portresini ve Mevlana Türbesini ilk Gürcü Hatun yaptırmıştır. Bu sayede Bilinen tek bir Mevlana portresi ve yaygınlaşan …
Türk müzik aletleri
. . . . .