Büyük Selçuklu giyim kültürü – 1000

Ev / Genel / Büyük Selçuklu giyim kültürü – 1000

Büyük Selçuklu giyim kültürü – 1000

.

Büyük Selçuklu Devleti ya da Büyük Selçuklu İmparatorluğu bir Türk devletidir.
Dosya:Divrigi02.jpg
.
Göçmen Türklerde bozkırdaki ırmakları geçiş büyük önem arzediyordu. Oğuzname’de salı keşfeden kişi boyun önemli bir atası sayılmaktadır.
. Hanedanın atası olan Selçuk Bey tarafından temeli atılan bu devlet Bağdat’ı kendine başkent yaparak Abbâsî halifesinin koruyucusu konumuna erişti.  1092 yılında Selçuklu hükümdarı Melikşah’ın ölümünden sonra bölünmeye uğradı.
Selçuklular tarafından kurulan diğer devletler Kirman Selçuklu Devleti, Horasan Selçuklu Devleti, Irak Selçuklu Devleti, Suriye Selçuklu Devleti ve Anadolu Selçuklu Devleti’dir.
1040-1157 yılları arasında hüküm süren Büyük Selçuklular, en güçlü oldukları dönemde Harezm, Horasan, İran, Irak, Suriye, Arap Yarımadası ve Anadolu’nun büyük kısmına egemen olmuş bir Türk devletidir.
Kapladıkları alan doğuda Balkaş ve Issık Gölleri, Tarım Havzası; batıda Ege ve Akdeniz sahilleri, kuzeyde Aral Gölü, Hazar Denizi, Kafkasya, Karadeniz; güneyde Arabistan dahil Umman Denizi’ne kadar ulaşıyordu (10.000.000 km2).

.

Metropolitan müzesinden iki heykel resmi.

Bu heykeller gerek renk gerek şekil olarak tarihten çok önemli bilgiler vermektedir.

.

Erkek giyim kültürü.

11. ile 12. yüzyıllarda, oyma boyalı ve yaldızlı alçı yapılmış heykeli 51.5 cm genişliğinde, 143,5 cm yüksekliğinde ve 198.2 kg ağırlığındadır.

.

Kadın giyim kültürü.

11.-12 yüzyıllarda yapılmıştır. Yüksekliği 119.4 cm, genişliği 52,1 cm ve heykeli 77.1 kg ağırlığında.

.


Hakkında admin

İlginize teşekkürler

Türklere karşı savaşılmaz, Martin Luter 1483-1546

. Avrupa Hıristiyan yönetimi bilim ve bilim insanlarını dışlamış ve bilimsel çalışmaları cezalandırmıştır. Avrupa’nın Dinadamlarının …


devrim.

Türkiye’de yerli motor üretim tarihi

  NECMETTİN ERBAKAN 1953 yılında Aachen Teknik Üniversitesi’nde “dizel motorda ateşleme işlemleriyle ilgili teori” konulu …

Bir yorum

    1. Buradaki bilgiler çok işime yaradı, paylaşım için teşekkürler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


 


*


Hakkında antikor