Deniz insanları “Trakyenler” mi !!..
.
Ramses III. Belgelerinde Mısır devleti ile Deniz insanları savaşı belgelenmiştir, tarih Mö.1200 lü yıllardır…
Deniz insanları Akdeniz İnsanları demektir, Akdeniz’in güneyinde Mısır imparatorluğu hakimiyeti bulunmakta iken kuzeyinde Trakyen halklar olduğu bilinmektedir..
Akdeniz’deki Trakyen yerleşimlerin en eskisi Troy-Troya olarak bilinse de, üzerinde yerleşim olduğu için İstanbul hakkında ne kadar eski olduğu tam olarak bilinmemekte idi, fakat İstanbul’a kurulmak istenen Marmaray çalışmalarında yapılan kazılarda İstanbul yerleşiminin Çatalhöyük kadar eski kalıntıları ortaya çıkarılmıştır, zaten böyle bir şehri antik toplum Trakyenler’in İstanbul gibi güzel bir yaşam alanını kullanmamış olması beklenemez, antik dönemde Troy kadar önemli bir şehir olduğundan şüphe olmamalı…her iki şehrin coğrafi yapısında da çok büyük benzerlikler vardır..
Kara denizde, Ege denizde ve Ak denizde birçok kıyı şehir bu durumdadır.
Akdeniz kolonileri haritası…
Mısır gibi tarihin çok önemli ve çok büyük yapıları olan bir medeniyetin bölgesindeki diğer medeniyetlerden faydalanmaması mümkün değildir… Nil nehri her ne kadar Mısır medeniyeti kaynağı ise Akdeniz de Mısır medeniyetinde o kadar etken besleyicidir..
Akdeniz ticaret haritası..
Mısır medeniyeti de diğer medeniyetler gibi komşuları ile sorunlar yaşamıştır, bunlardan en bilineni Hitit devleti ile yaptığı Kadeş- Kardeş antlaşmasıdır Kadeş antlaşması bir savaşın sonucudur.. benzer bir savaş III. Ramses döneminde yapılmış olan savaştır, bu savaşın tarafları Mısır ve Deniz halkları diye tarihe geçmiştir, bilindiği gibi Trakyenler birçok kabilenin birleşik adıdır, yani Hitit ve Mısır gibi birleşik-büyük devlet olmamışlardır fakat tarihçi Heredot, Trakyenler hakkında dönemin “Dünyadaki en çok ikinci büyük toplumu” olarak bahseder…
Deniz halkları savaşı resmi..
Hititler döneminde Anadolu’nun batısı Hititler hakimiyetinde değildir, bu dönemde Anadolu’nun batısı Trakyenler’in hakimiyet alanıdır.
HİTİTLER HARİTASI..
Akdeniz medeniyetleri sonraki yıllarda Koloni Devletler kültürü ile anılmıştır, Koloni Devletler, deniz kıyısında surlarla çevrilerek korunmuş, en büyük geliri “deniz ticareti ve korsanlık” olan kültürdür.. antik dönemin en çok satılan malı köle insandır, mısırda dev piramitlerde kaç kölenin çalıştığı ve kölelerin nerden toplandığı hakkında yeterli bilgi yoktur.. dönemin ticari malları antik haritalarda kısmen gösterilmektedir, böyle dev bir eser çok insan gücü ile yapılmıştır.. piramitlerin yapıldığı tarihlerde bölgeden çok fazla köle toplandığı gerçektir…
Piramitler resmi; Henüz kaç kişinin nasıl çalışarak yaptığı bilinmemektedir..
.
Deniz korsanlarının köle ticareti sonraki yıllarda da devam etmiştir resimde Roma dönemi Akdeniz köle ticareti haritası görülmektedir..
.
Deniz Halkları; Küçük Asya Batısı, Ege, Akdeniz adaları ve Güney Avrupa’yı içeren yerlerden geldiği öne sürülmüştür.
Mısır kaynakları; Kadeş Yazıtları, Büyük Karnak Yazıtı, Athribis Stel, Medinet Habu, Papyrus Harris, Retorik Stela, Amenope’nin Onomastiği.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Peoples
https://tr.wikipedia.org/wiki/Denizci_kavimler
https://tr.wikipedia.org/wiki/III._Ramses
.
Yunan kültürü; Ege havzasının yumuşak ama uygar yerlileri ile onları fetheden “Dinamik Kuzeyliler” in karışımıydı.
http://www.blackathena.com/outline.php
.
“Deniz Halkları” olarak bilinen “Deniz Savaşçıları Grubu” Akdeniz’de savaşarak hüküm sürdü.
“Savaş gemileri denizden geldiler”, bir antik yazıtta “hiçbiri onlara karşı ayakta duramaz” yazıyor.
http://www.history.com/news/ask-history/who-were-the-sea-peoples
.
.
Etiketlerakdeniz deniz halkları mısır savaş trakyen
İlginize teşekkürler
Amerika – Türk Anadolu ilişkiler tarihi sıralaması ve “İçimizdeki Amerika”
. 1776-1788 Amerika devleti halkı, “Vahşi Batı” Avrupalı denizcilerin kıtaya ayak basıp oradaki yerli halkı …
ORTADOĞU YANARDAĞI VE ATEŞE TAPAN ORTADOĞU HALKI
. Ortadoğuda ateşe tapmak-ateş inancı kültürü geçmişte kalmış bir kültürdür, çok az da olsa günümüzde …