DİNLER TARİHİ zaman çizelgesi
.
ANTİK ASYA DİNLERİ;
– Zerdüşt
– Hinduizm
– Budizm
.
.
Tek Tanrılı Dinler kitaplarla insanlara dağılmıştır, bu kitaplar sadece din görevlilerinde bulunmaz bütün tabi olanlar da bulunabilir.
TEK TANRILI DİNLER ORTA DOĞU’DA OLUŞMUŞTUR VE DÜNYAYA YAYILMIŞTIR.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMET’TEN SONRA YENİ BİR PEYGAMBER DÜNYADA İNSANLAR TARAFINDAN KABUL GÖRMEMİŞTİR VE YENİ BİR KİTAP TA KABUL GÖRMEMİŞTİR.
.
İSLAMİYET KURALLARI
KAİNATIN BİR YÖNETİCİSİ OLDUĞUNA VE HER ŞEY’İN ONUN MÜSADESİ İLE OLDUĞUNA İNANMAK:
– Bu inanç insanların varlık ve imkan sınırlarının da bilinmesi demektir (YAŞAM-FİZİK KANUNLARINI BİLMEK).
.
KİŞİSEL VARLIĞIN YÖNETİMİ- RUH VE BEDEN SAĞLIĞI, (beşeri yaşama ara vermek) ŞÜKÜR VE DUA ETMEK: BU GÖREV İÇİN BİR İNSANIN AKIL(AKLI BALİK OLMAK) VE (BLUĞ ÇAĞINA ERMEK) BEDENİNİN TAMAMLANMASI GEREKİR.
– Günde 5 vakit; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı (bu bilim Sirkadyen diye isinlendirilmektedir).
– Abdest Almak; bedenin toprağa temas edecek yerlerini nemlendirmek (insan vücudundaki elektrik yükünün boşaltılması için; insan vücudundaki elektrik “kirlian fotoğraf” ile görüntülenmektedir).
– Namaz Kılmak; insanın beyninin ve bedeninin elektrik yükünden boşaltılması ve bedenin bütünüyle hareket etmesi ile vücuda kan dolaşımının sağlanması.
.
TOPLUM YÖNETİCİLERİNİN YÖNETİMİ-TOPLUMU BİR ARAYA GETİRMEK
– Haftada bir gün; cuma günü;
— Bu namaz’ın en önemli özelliği haftalık yaşamdaki değişimi bir bilen tarafından halka bildirilmesi (vaaz).
.
TOPLUMUN KENDİ KENDİNİ YÖNETİMİ-TOPLUMSAL PAYLAŞIM OLUŞTURMAK
– Yılda iki gün; ramazan ve kurban bayramı.
–Yılın bir ayında beslenme şeklini değiştirmek ve bedeni tek düze beslenme alışkanlığından kurtarmak ve bu zaman içerisinde insanlarla (özellikle ihtiyacı olanlara yardım ederek) yiyeceklerini ve ekonomik varlıklarını paylaşmak; bunun sonunda bayram olarak kutlamak.
–Yılın dört gününde kurbanlar keserek dağıtmak (insanların önemli bir besin kaynağı “et”tir , bu bayramda kurbanlar kesilerek ihtiyaç olanlara, dost ve yakınlara, ayrıca kendi ailesi içinde taksim ederek dağıtılması).
.
GEÇMİŞİ ANMAK VE TARİHİ UNUTMAMAK (TOPLUMUN EN ÖNEMLİ BAĞLAYICI,BÜTÜNLEYİCİ UNSURU)-İMKANLAR DAHİLİNDE BELİRLİ ZAMANLARDAKİ ZİYARETLER:
Bu ziyaretler toplumsal bağın güçlenmesindeki en önemli unsurdur.
– Kutsal inanç toprakları.
– Ata-akraba ve toprakları.
– Komşular; özellikle hasta ve ihtiyacı olanları.
.
.
DÜNYADA YAKILAN ÖNEMLİ İLİM MERKEZLERİ VE KÜTÜPHANELER:
. 330- MÖ-İRAN KÜTÜPHANESİ (M.Ö.330): Çapulcu İskender ve askerleri tarafından yakılmıştır. Zerdüştlüğün 12 Bin manda derisine yazılmış olan Avesta adlı kutsal kitabı da buna dahildi.
. 490- İSKENDERİYE KÜTÜPHANESİ (MS.490): HIRİSTİYAN Romalılar tarafından yakılmıştır,buradaki mısır medeniyetinin bilim kitapları yok edilmiştir ve bu tarihten sonsa mısır medeniyeti kara bir tarih sayfasına bürünmüştür.
. 632- BAĞDAT KÜTÜPHANESİNİN YAKILMASI İSLAMİYET TARİHİNİN KARA SAYFASIDIR-Bilindiği gibi bağdat pili ve benzeri bilimler henüz anlaşılamamıştır, Halife Ömer, günlerce yakmayla bitmeyen yüzbinlerce kitabı yaktırma emri vermeden önce tarihe geçen şu talihsiz sözleri sarf etmişti: “Bu kitaplarda yazılanlar Kuran’da varsa, onlara gerek yoktur; Kuran’da yoksalar, o zaman da onlara gerek yoktur.
. 1260- BAĞDAT KÜTÜPHANESİNİN CENGİZ HAN TARAFINDAN YAKILMASI, Ele geçirdiği kentlerin ilk önce kütüphanelerini yaktırmıştır. 1260’da acımadan yaktırdığı Bağdat Kütüphanesi’de bunlar arasındaydı.
. 1300- İSTANBUL KÜTÜPHANESİ HIRİSTİYAN Haçlılar tarafından yakılmıştır.
. 1550- ENDÜLÜS EMEVİ KÜTÜPHANESİ : HIRİSTİYAN İspanyollar tarafından yakılmıştır,burada bulunan 80 bin kitap yok edilmiştir.
. 1562- MAYA VE İNKA EL YAZMALARI : HIRİSTİYAN İspanyollar tarafından yakılmıştır.
. 1945- BERLİN KÜTÜPHANESİ : Rusların eline geçmesin diye Naziler tarafından yakılmıştır.
. 2003- HIRİSTİYANLARIN BAĞDAT KÜTÜPHANE ve TARİH MÜZESİ’Nİ YAKMASI(9 Nisan 2003): Binlerce yıllık 17 bin tarihî eser ve Yüzbinlerce el yazması kitap, önce Amerikalı tarihî eser kaçakçıları, sonra da Bağdatlılar tarafından yağma ve talan edildikten sonra yakılmıştır.
EtiketlerDİNLER TARİHİ DİNLER TARİHİ ZAMAN ÇİZELGESİ
İlginize teşekkürler
Göçebe Türklerde el ölçü birimleri
Türkler tarihe daima göçebe millet olarak geçmiştir.. Asya Türkleri, Kazak, Kırgız, Moğol gibi göçebe Türkler …
Güneş uygarlıkları Takvim ve Taman
Türklerin “Güneş kültürü” yaşamının bir çok tarihi örnekleri vardır. Bunlardan en önemlileri göçebe yurtlarıdır Tarih …