Oğuz kağan destanında “İndus kültürü” bağı ve tamgaları
Oğuz Kağan destanı Horasan merkezli geniş bir coğrafyada Oğuz Türklerinin destanıdır, bu bölgedeki nehrin adı Oğuz nehridir. Oğuz destanı Doğu Türkistan’dan Anadolu topraklarına kadar geniş coğrafyada halk tarafından bilinir. Çeşitli tarihlerde birçok Oğuz Destanı söylenmiş ve kitap haline getirilmiştir.
Destanda Oğuz Kağan “öküz tamgası” ile gösterilmiş ve gergedan öldürücü olarak göstermiştir.
Oğuz bölgesi sulak bir tarım bölgesi olduğu için Öküz insanların hizmet hayvanı olarak kullanılırken gergedanın sadece bir savaşçı hayvan olduğunu ve bölgede yaşadığını bu destanlardan anlıyoruz.
İndus Tabletlerinde benzer bir tarihi ve tamgaları görüyoruz, hem gergedan hemde öküz işlenmiştir. İndus antik tarihi öküzün tarımda kullanıldığı antik dönemin belgelerini gösterir.
Asyadaki kaya resimlerinde işlemiş Oğuz Kağan resimleri çok önemlidir, bu resimler Oğuz Kağan destanındaki resimle ayni özellikleri taşır.
Tarım toplumu Türkler..ve Öküz-Ukus-Oğuz boyu-tamgası
.
Etiketlerindus oğuz oğuz kağan oğuz nehri türk
İlginize teşekkürler
Türklere karşı savaşılmaz, Martin Luter 1483-1546
. Avrupa Hıristiyan yönetimi bilim ve bilim insanlarını dışlamış ve bilimsel çalışmaları cezalandırmıştır. Avrupa’nın Dinadamlarının …
Türkiye’de yerli motor üretim tarihi
NECMETTİN ERBAKAN 1953 yılında Aachen Teknik Üniversitesi’nde “dizel motorda ateşleme işlemleriyle ilgili teori” konulu …