bilim

Ev / Etiket Arşivi:Bilim

Etiket Arşivi:Bilim

Kıpti alfabesi, Yunan ilahi notaları ve Cezeri bilim kitabı bağları


Bizans müziği ve Cezeri bilim kitabı

Kıpti alfabesi Hiyeroğlif yazılarının papirüslere yazılmasıdır, papirüs yazıları Mısır medeniyetinde çok büyük değişim oluşturmuştur, taşlara yazılan HİYEROĞLİF-YARATILIŞ(TANRISAL) KUTSAL YAZILARI her yere kolayca ulaşabilen taşınabilir hale gelmesi ile Mısır medeniyetinin bilimsel gizemleri dağılma dönemine geçmiştir, kutsal bilgeler kendilerine ait yazışmaları koruyamaz duruma gelmiştir, bu yazılara HİYERATİK denmiştir, Yahudiler ile anlaşamayan Mısır …

Yazının devamı;

Tek yönlü esen rüzgar coğrafyasında İran antik yel değirmenleri


İran-Nashtifan yel kapalı değirmeni

Yel-rüzgar hareketi tarihler boyu en çok kullanılan hareket enerjisidir.. En önemlisi rüzgarın hızı ve yönüdür.. Rüzgarların mevsimsel olarak tekrar eden bir yön ve hızı vardır, genel olarak bu takvimsel hareket sürekliliğini korur. insanlar antik dön emden beri rüzgar-yel gücünü kanatlar oluşturarak birçok makineler sayesinde işlerini gören enerji motorlarını oluşturmuşlardır. En …

Yazının devamı;

“Siz Deli Aydın’ı tanıyormusunuz?”


deli-aydin

Siz, Deli Aydını tanıyor musunuz? Tanımıyorsanız eğer ben sizinle tanıştırırım. Albert Einstein‘ın bir resmi Matematik dalında alim bir kişi idi.  Beton fabrikasında, Baş mühendis vazifesinde çalışıyor idi. Sovyetler birliği  dağıldıktan sonra, Deli Aydın işini kaybetti. Sonra ailesini kaybetti, daha sonra aklını kaybetti. matematikten sorunum olduğu zamanlarda ona gider sorardım. sorumu …

Yazının devamı;

tarihi kitaplar


kitaplar

    Tarihi kitapların öneli bir kısmı açıklanamamaktadır Değişen bilim ve hakimiyet dönemleri bu önemli belgelerdeki bilimsel çalışmaların sürdürülmesinde engel oluşturmuştur. Bu kitapların günümüz tarih bilimcileri tarafından okunarak aydınlatılması gerekir.        

Yazının devamı;

Şifreli kilidin tarihi ve robotik ile ilgili bilinen en eski yazılı kayıt, Cezeri’ye âittir – 1200.


cezeri kilidi-iran

. Şifreli kilit denince akla gelen tarih 1200 dür. el Cezeri isimli fizik insanı dünyanın otomasyon tarihindeki tanıdığı en eski insandır. el Cezeri’nin dönemine ait kilit örneklerini İran’da ki müzelerde bulmak mümkündür. el Cezeri 1136 yılında Cizre’nin Tor mahallesinde doğmuştur. Sibernetik alanın kurucusu kabul edilen, fizikçi, robot ve matriks ustası …

Yazının devamı;

Akhun- Akdağ-Aksu ve Tarihleri birleştiren coğrafyalarda antik kültür belgeleri……


Akdağ-Aksu ve Ak Hun tarih bağı

. . AK HUN Ak Hun İmparatorluğu (Bizans kaynaklarında Eftalit, Çin kaynaklarında Ak Hiung-nu, Hint kaynaklarında ise Sveta-Hūna olarak geçer), dördüncü yüzyılın başlarında Isığ Gölü çevresinde Avarlar’a bağlı yaşarlarken bu yüzyılın ikinci yarısında Maveraünnehir’e ve Toharistan’a yayılmış bir Türk devleti. . . AK DAĞ- AK SU Akdağ’ın (Babadağ) kuzey yamaçları …

Yazının devamı;

ANTİK TÜRK DAVULUNDA RESİM-BURSA ULU CAMİ-LUKASA BELLEK KARTLARI; Afrika Antik Kültürü ve Türk Antik Kültürü


Şaman taulu

. Şaman taulu . BURSA ULU CAMİSİNDEKİ MİMBER İŞÇİLİĞİ ÇOK DEĞİŞİK BİR İŞÇİLİKLE YAPILMIŞTIR Bu çalışmanın uzay bilimleri çalışması olduğu düşünülmektedir Benzer bir çalışma Afrika Ülkesi Zimbabve’de var Zimbabve Afrika Antik Kültüründeki bu şekiller bir Uzay Bilimi çalışmasını anlatmaktadır BURSA ULU CAMİ MİMBERİ AHŞAP İŞLEMELERİ LUKASA BELLEK KARTLARI . AY …

Yazının devamı;

SAFLIĞIN KARDEŞLERİ (İhvan-ı Safa)


ihvan-ı safa

Bir sabah vaktine doğru zaman ilerler iken, üzerime doğru çöken bir ağırlık… ! İnsan gecelerin sessizliğinde sabaha doğru daha iyi düşünüp, daha iyi analiz yapa biliyor. Kitaplıkta duran, daha önce defalarca okuduğum üstat Cemil MERİÇ’in  ‘’Işık Doğudan Gelir’’ isimli eserine gözüm çarpıyor ve aklım hep bu eserin adında takılı kalıyor,’’ …

Yazının devamı;

17 Y.Y TÜRK AYDINI HEZARFEN HÜSEYİN EFENDİ



17 YY. da Osmanlılar, her alanda gerilediği bir sırada, bu dönemin yüzünü ağartan iki büyük bilgin ve düşünce adamı yetişmiştir. Bunlar da, yüzyılın ilk yarısında yetişmiş olan Katip Çelebi ile, bu yüzyılın yarısında yetişmiş olan Hezarfen Hüseyin Efendidir. Bu dönemin, değişik konularda bilgi sahibi, yani ansiklopedisi bir bilgini, ünlü bir tarihçisi ve …

Yazının devamı;

Ata Ruhlarının Anadolu’daki Oz-An’ı Kaya KUZUCU


kaya kuzucu..

Dünyada milletlerin seslerini yüzyıllardır yarınlara taşıyanlar, sanatçılardır, kültür elçileridir. Kültür elçisi olmak büyük özveri gerektiriyor, tarih bilmek, milletinin yaşayışını, örf adetlerini, giyim kuşamını, yemekleri, her şeyini iyi bilip araştırıp yarınlara gelecek nesillere taşımak. Türk milleti, tanzimat fermanı ile birlikte ucu belli olmayan limanlara sefere çıkmış bir millet, klavuzu yok, yörüngesi …

Yazının devamı;

YENİDEN DOĞUŞ-BİR ÇÖKÜŞÜN HARAKETİ (RÖNESANS)-1550 “KÖLE TİCARETİNİN DOĞUŞU”


RÖNESANS FELSEFESİ

Klasik öğrenmenin ve bilimin antik metinlerin tekrardan keşfiyle yeniden doğması. . İLK RÖNESANS HARAKETİ 1529 YILINDAKİ PROTESTANLIK HARAKETİDİR Yeniden doğuş iki anlamı içerir. -“İlki antik klasik metinlerin tekrar keşfi, öğrenimi, sanat ve bilimdeki uygulamalarının tesbitidir”  (eski, tarihsel bilimleri öğrenmek). -“İkinci olarak bu entelektüel aktivitelerin sonuçlarının Avrupalılık kültürünü genelde güçlendirmesidir” ( …

Yazının devamı;

BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ KOMUTANI BEKÇİOĞLU EMİR AFŞİN


büyük secuklu harita..1

Türk tarihinde Selçuklu Devleti denildiğinde bir dönüm noktası akla gelir.işte bu dönüm noktasını oluşturan ve süreci hazırlayan 1071 den önce ve sonra Anadolu içlerinde mücadele etmiş olan (Gazi Emir-Derviş) Alp-Erenlervardır. (Büyük Selçuklu Devleti Bayrağı ) Bu Alp-Erenler den Selçuklu Komutanı olan ve Anadolu içerisinde bir çok yerin alınıp Türkleştirilmesini sağlayanBekçioğlu Emir …

Yazının devamı;

Osmanlı Rumeli İstihbarat Teşkilatı Martoloslar


martolos

Osmanlı Tarihinde üzerinde az çalışılmış, akademisyen ve araştırmacıların ilgisini çekeceğini düşündüğüm, ayrıca biraz olsun tozunu almak istediğim unutulmaya yüz tutmuş bir konu olan MARTOLOS ları yüzeysel olarak sizlere sunacağım. Genel anlamda Martoloslar, gerek Osmanlı kaynaklarında gerek ise yabancı kaynaklarda değişik şekilde isimleri geçmekte idi. Kaynaklarda yaygın olarak Martolos şekli kullanılmasına karşın; Martaloz, Martoloz, Martuluz, Martilos ve Martulos gibi yazılış vesöyleniş şekillerine de rastlanmaktadır. Martolos kelimesi …

Yazının devamı;

Memun, 832’de Beytü’l-Hikme (Bilgelik Evi) adlı bir akademi kurdu. Burada Yunanca, Süryanice, Farsça ve Sanskritçe yapıtlar Arapça’ya çevrildi


BİLGEEVİ

Abbasi İmparatorluğu’nun, Bağdat’a altın günlerini yaşatan halifelerinden El Memun, 786’da doğdu. Anne tarafından İranlıydı. İyi bir din ve felsefe eğitimi alan Memun, akılcılığı benimseyen Mutezile öğretisine bağlıydı. Mutezile bilginleri, akla başvurma yöntemlerini Eski Yunan ve Helenistik dönem filozoflarından almışlardır. Memun, Tanrı’nın zatından ayrı sıfatları olamayacağını öne süren, özgür iradeyi ve …

Yazının devamı;

Uluğ Bey (d. 1393 – ö. 1449)


uluğbeyrasatevi

SSCB posta pulu (1987) Timur İmparatorluğu’nun 4. sultanı.Türk Matematikçi ve gökbilimci. Timur’un erkek torunlarından hükümdar olanlardan birinin oğludur. 1393 yılında Sultaniye kentinde doğmuştur. Timur’un öldüğü sıralarda Uluğ Bey Semerkant’ta bulunuyordu. Maveraünnehir, Mirza Halil Sultan’ın saldırısı ve işgali üzerine babasının yanına gitmek zorunda kalmıştır. Babası buraları yeniden yönetimine alarak on altı …

Yazının devamı;

TRAKYENLER, ANTİK TÜRKİYENLER


trakyenler

BU SAYFAYI İNCELERKEN TRANSLATE-ÇEVİRİ DÜĞMESİNDEN TÜRKİYE BAYRAĞINA TIKLIYARAK TÜRKÇEYE ÇEVİRİP İZLİYEBİLİRSİNİZ TRAKYENLER  BATI ASYADAN GELMİŞLERDİR A historic hunt for the origins of the Etruscans and the Thracians Lets attempt to trace them backwards in time and see where that takes us. The Etruscans are generally associated with the Villanovan Culture …

Yazının devamı;

Hakkında antikor