kole

Ev / Etiket Arşivi:köle

Etiket Arşivi:köle

MANKURTLAŞTIRMA SİYASETİNİN GERÇEKLERİ VE SIRLARI-Muhtar ŞAHANOV, Nurgali JUSIPBAY SÖYLEŞİSİ


mankurt

. Muhtar Şahanov; Ünlü Kazak şairi. 1942 yılında doğmuştır. Muhtar Şahanov Kazakistan Halk Yazarı ve Kırgızistan Halk Şairi ünvanlarını almıştır. ABD Kaliforniya Uluslararası Endüsrti, Eğitim ve Sanat Bilimleri Akademisi, Kazakistan’da ve yurt dışında birçok akademi ve üniversitenin üyesi ve fahri profesörü olmuştur. Alıntı; http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhtar_Şahanov, http://www.yesevi.edu.tr muhtar-ahanov-universitemizde . . Mankurt ; …

Yazının devamı;

KOLONİLER-KÖLE ÜLKELER TARİHİ


grek kolonileri

. KOLONİ; KÖLE ÜLKE KOLONİLERİN OLUŞUMUNDAKİ EN ÖNEMLİ ETKENİ DİNLERİ YAYMA ÇABASIDIR;  “DİNADAMLARI’NIN DEVLETLERDEKİ HAKİMİYETİ”  İLE ULUSLARARASI BİR YAYILIM VE HAKİMİYET DEVRİ OLUŞMUŞTUR. BU HARAKET’İN SIRALAMASI : 1- Catholic Church and the Age of Discovery  (Katolik Kilisesi ve Keşif Çağı) 2-Christianity and colonialism (Hıristiyanlık ve sömürgecilik) 3-Colonialism  (Sömürgecilik) Koloniler tarihini …

Yazının devamı;

FRANSA 1789-HALKI YÖNETME ŞEKİLLERİNDEN TOPLUMU YÖNLENDİRME BAŞARISI, AYAKLANDIRMA BAŞARISI VE KOMİN (TOPLU-YÖNETİM)


LED TEKNOLOJİSİ

Haçlı Seferleri, Haçlı Savaşları ya da Haçlı Akınları, 1095-1270 arasında, Avrupalı Katolik Hıristiyanların, Papanın çesitli vaadleri ve talebi üzeri, Müslümanların elindeki Ortadoğu toprakları (Kutsal Topraklar) üzerinde askeri ve siyasi kontrol kurmak için düzenledikleri askeri akınlardır. Papa II. Urbanus 18 Kasım – 28 Kasım 1095 tarihleri arasında Fransa’nın Clermont kentinde bir …

Yazının devamı;

MEMLÜKLER-KÖLEMENLER-(KÖLE TÜRKLER)’İN “TÜRK İSLAM DÜNYASINDAKİ GÖREVLERİ” (673-1811)


MEMLÜK-KÖLEMEN

673-674: Arapların Maveraünnehir’e ulaşması ve Göktürk şehri Buhara’yı kuşatması. Muaviye’nin ikinci Horasan Valisi, Halife Osman’ın oğlu Said, zenginliğini öteden beri duyduğu Semerkant’a saldırır.. Semerkant’ı baştan aşağı talan eder ve topladığı binlerce Türk gencini, köle pazarlarında satmak için Horasan’a getirir.. TARİHTEKİ KÖLE TÜRKLER-KÖLEMENLER’İN “TÜRK İSLAM DÜNYASINDAKİ GÖREVLERİ” BU TARİHTEN SONRA BAŞLAR …

Yazının devamı;

MISIR MEMLÜKLERİ-KÖLEMENLER (1258-1517)


mamlük

Dili; Kıpçak Türkçesi Kelimenin kökeni, Arapça’nın kökü “m-l-k” olup “abd” ve “cariye” gibi köle manasına gelen kelimelerden erkek kölesine tekabül eden kelimedendir. Genelde Mamlûk kelimesi  9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar İslam dünyasında faaliyeti göstermiş “beyaz köle” kökenli askerler için kullanılmıştır. Memlûk kelimesi, genç hizmetkâr, azat edilmiş köle, delikanlı ve efendisine bağlı …

Yazının devamı;

Hakkında antikor