EGYPT VE MISIR TANIMLARI
Avrupalıların “Egypt-Yumurtalık-Hol” tanımı yaptıkları ve Türkçe’de “Mısır (Mason merkezi)” olarak tanımlanan coğrafya tanımları bu coğrafyanın dünya sosyalizmi üzerindeki gücünü nasıl görebiliriz….
EGYPT
Egg; yumurta
Ege; doğuran (Türkçe’de “ece-kıraliçe”) EGE bölgesi Mısır’dan çıkan Exodus halkının yeniden doğduğu yer olarak bu ad verilmiştir.
Egypt; yumurtalık-hol-doğumun yeri
MISIR
Musa; Musevi inancı peygamberidir.
Muasır; ayni çağda yaşayan demektir…
Masumiyet; saflık ve temizlik anlamına gelirken masum kelimesi de suçsuz ve günahsız demektir.
Mısır devlet ismi neden bu ad bir devlete verildiği halde bu güne kadar ne demek olduğu açıklanmamıştır.. Mısır’ı bizler mısır bitkisinin ülkesi olarak ta düşünebiliriz, bir tarım coğrafyası olarak ta düşünebiliriz…..
Mason; duvarcı ustası olarak tanımlanmıştır… o halde bölgeye Mısır denmesi, duvarcı ustalarının coğrafyası olarak tanımlamak ta mümkündür…
Fakat… Amerikan parasına konan göz ve piramit… “Gözleyen piramit”.. anlamı nedir.. bu paranın sahipleri Mısır’dan gelen, kendilerine MASON diye isimlendiren duvarcı ustaları görünmektedir…
Bu tanımlar ile MASON, MISIR ve EGG, EGYPT tanımları tam olarak görülebilmektedir.
Mısır medeniyetinin bütün coğrafya kültürlerine etkisini birçok kültürde görmekteyiz.. bu etkiler önce büyük anakara olan Asya, Afrika ve Avrupa daha sonra Amerikan yeni yönetiminde antik ve günümüz sosyal tarihinde görülmektedir.
Günümüzde kullanılan dil ve yazılarda da etkisi bulunmaktadır.. alfabeler, sosyal gelişime uygun zaman ile gelişen ağaç gibidir.. dillerdeki tanımlar sosyal ihtiyaçlar etkisiyle oluşur.
Antik dönem bilimleri hakkında çok az bilgiye sahibiz, özellikle dil ve taş işlemesi olarak gördüklerimizi anlamamız çoğu zaman mümkün değildir.
.
Mısır belgelerinde paranın etki tarihi
.
Tebes(Mısır) MÖ 800 ve Turan(Kazakistan) MS 850-1200 yılları arasında tarih kültür bağı
.
.
.