NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEN… TÜRKLÜKTEN KORKAN TÜRKİYE… YE

Türkiye Cumhuriyeti; Türk halkının kurduğu Cumhuriyet’tir, Bütün Dünya Türklüğü’nün “Ana Vatan Türk Cumhuriyeti”dir.
Asıl kuruluşu Osmanlı devleti ile başlamıştır, Osmanlı padişahları tarafından kurulmuş ve desteklenmiştir.
Osmanlı devletinde 1912 tarihinde kurulan Türk Ocakları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş başlangıcı olarak alınmalı ve anılmalıdır.

Osmanlı devleti adaleti hatta Türk adaleti ile anılmaktadır.. Türkiye Cumhuriyeti ise çağın adaleti olarak ülkesindeki insanlara en geniş eşitlik adaleti getiren kanunlarla donatılmıştır, seçme seçilme hakları kadınlara da verilerek genişletilmiştir. Özellikle kadınlara verilen haklar 100 yıl geçmesine rağmen günümüzde bazı ülkelerde hala verilmemiştir.

Türkiye Cumhuriyetinde uygulanan siyasi hareketler ile Osmanlı devletinin son yılları gibi iç düşmanlar türetilmiştir..
100 Yıllık Cumhuriyet tarihi Türk düşmanları tarafından çürütülmüştür, rejim düşmanlığı ve Türklük düşmanlığı siyasetin gündemi olmuştur:..

Türkiye Cumhuriyetinin asil ve asıl varlığı Türk halkı, Türk olduğunu ve bir Türk gibi yaşama isteğini saklar hale gelmiştir, adeta Türk olmak suç haline gelecek şekle gelmeye doğru gitmektedir.
Siyasi hareketler yeni bir doğuşa ihtiyaç duymaktadır..

Türk halkı cesaretini toplayıp doğrulmalıdır, anavatanında varlığını ortaya koymalıdır, Türkiye Cumhuriyetini kurup Türk halkına emanet eden Atatürk’ün dediği gibi “Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.” olmalıdır.

YENİDEN…
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE …
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hakkında Türk Bilimi