ev / genel / tarihi buluntular

tarihi buluntular

Ev / Tarihi buluntular

Tarihi buluntular

Çin’de yeni bulunan antik Hun mezarı tamgasında antik Amerika ve Anadolu Hun Türk bağı


Asya Hun Türk tamgası

. Batı Han mezarından çıkan Ulu tamgası   . Alıntı ardesi;  http://en.gmw.cn/2016-01/08/content_18416088_7.htm Bu tamga “Anadolu Türkleri”nin  dokumalarında günümüze kadar kullanılarak gelmiştir.. .   resim  Tarım bölgesinde bulunmuş antik pantalonda tamga 2.   resim  Anadolu-Türkiye de halı ve kilimlerdeki tamga 3.   resim Çinde yeni bulunan Hai Hun Hou  mezar buluntusudaki …

Yazının devamı;

Kurtuba-Kurt obası’nda cennet ve huzur


Kordoba- Kurt obası

Cebelitarık boğazından geçerek büyük bir medeniyet oluşturan Müslümanlar 1550 yılına kadar bölgede önemli bir bilimsel kültürü yaşatmışlardır. Bu medeniyetin yıkılması ile Avrupa’ya taşınan kitaplar Avrupa’nın yeni-Rönesans dönemini oluşturmuştur. Burada kurulan Emevi devleti 711–718 yılları arasında Kurtuba- Kurt obası şehrini başkent olarak kullanmış ve bu  yönetime Kurtuba Emirliği denmiştir.     Burada bulunan …

Yazının devamı;

Kuzey Pakistan budist kaya resmi ile Türkiye-Hakkari balbalı arasındaki çok önemli bağ; Yengi Öge


Türkiye-Hakkari balbalı  ve Kuzey Pakistan kaya resmi

.   Hakkari balbalı yakın tarihin Anadolu topraklarındaki çok önemli Türk buluntusu dur. .   .   Türkiye Hakkari bölgesinde bulunan balbal ve kuzey Pakistan bölgesinde buda kaya resmi arasında mükemmel bağ iki coğrafya ve iki kültür arasında önemli bir bağdır..     Bu resim kuzey Pakistandaki antik Budist kaya …

Yazının devamı;

Antik Tus şehri tarihi ve Oğuzlar


Tus-Meşhed

Tus, Toos, Tous, Tus olarak bilinen şehir, İran-Horasan bölgesindedir Susia olarak’ta bilinen İran’da Razavi Horasan Eyaletinde antik bir şehirdir. Tus şehri antik kerpiç duvarları.. Eskiden Partlar zamanında şehir Susia ismiyle bilinirdi. 808 yılında Abbasi Halifesi Harun Reşid Horasan’a gitmek için çıktığı yolda hasta olur ve Tus şehirinde ölür. .   …

Yazının devamı;

Müslümanlarla Çinlilerin savaşı, Talas savaşı ve Kırkızistandaki antik nirengi-sınır taşı, yazıt-Tamgalı taş-751


tamgalı taş-kırgızisyan

. . Talas şehri; Talas savaşının olduğu şehirdir. . Talas savaşı Talas Muharebesi ya da Talas Meydan Muharebesi, 751 yılında bugünkü Kırgızistan sınırları civarında Abbâsîler ve müttefiki olan Karluklar ile Çinliler arasında yapılan muharebedir. Parçalanan Türgişlerin “Kara Türgişler” gurubu 742 de Çinlilerin desteğiyle Tumoça komutasında bağımsızlıklarını korudular. Taşkent (Keş)’teki bu …

Yazının devamı;

İran Çoğrafıyasında Bayat Boyu


İran antik Türk tamgaları

İran Çoğrafıyasında Bayat Boyu Bayat boyu, Oğuz Kağan Destanı’na göre Oğuzların 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud’a göre Divân-ı Lügati’t-Türk’deki yirmi iki Oğuz bölüğünden dokuzuncusu; “Bayat”lardır. Belgeleri şudur: Bayat .jpg[1] diye tanımladığı bir Oğuz boyudur. Bu boyun, Bozoklar’dan Oğuz Kağan’ın oğlu Gün Han’ın soyundan geldiği kabul edilir. Ancak Kaşgarlı’nın bu sıralamada …

Yazının devamı;

Türkmensahra Turan Tuvarı- tanınmayan tarih


çin ve iranda iki tarih-iki duvar-iki antik yerleşim

. . Teberistan-Türkmensahra bölgesinde henüz keşfedilmemiş, tarihi tam olarak bilinmeyen ve hangi millet-devletine ait olduğuda bilinmeyen önemli bir tarihin izleri tarihe açılmayı bekliyor. Türkmensahra bölgesinde antik dönemde oluşmuş bir şehir devletin önemli kalıntıları, Çinde’ki Çin seddi ve “antik piramit şehri” ile benzer özelliklere sahiptir. “Tükmensahra Duvarı-seddi’nin  tarihi”nin Çin Seddi ile …

Yazının devamı;

Antik Oğuz mezarından çıkan önemli eserler ve Antik Oğuz Türkleri’nin izlerini Tus şehrinde görmek.


Oğuz mezarı buluntuları

. OĞUZLARIN KISA TARİHİ; Oğuzlar, Oğuz Kağan Destanı’na göre 24 boydan ve Kaşgarlı Mahmud’un Divânu Lügati’t-Türk eserine göre 22 boydan oluşan Orta Asya kökenli en kalabalık Türk boyu. Günümüzde Türk nüfusunun çoğunluğu Oğuz boyundandır. . 630’da ilk Göktürk devletinin zayıflayıp Çin kontrolü altına girmesiyle tekrar birleşmeye başlamışlarsa da İkinci Doğu …

Yazının devamı;

Saha, Tuva ve Tarım coğrafyalarında binlerce yıllık kültür bağı – antik sandukalar


Asya antik sandukaları haritası

. . Türklerin antik kültürlerinde ölülerine çok değer veren belgelere raslanır.. Bunlardan biride sandukalardır.. Antik tarihlerde türkler önemli ölülerini mumyalatıp sandukalara koyarlardı.. . Tarım coğrafyasında bu kültürün çok miktarda örnekleri bulunmaktadır…sandukalara konmuş ve mumyalanmış insanlar… Tarım coğrafyasındaki bu kültür çok tartışılan bir konudur…denmektedirki…bu kültür Türklere ait değil, bu insanlar “Kafkas …

Yazının devamı;

Akhun- Akdağ-Aksu ve Tarihleri birleştiren coğrafyalarda antik kültür belgeleri……


Akdağ-Aksu ve Ak Hun tarih bağı

. . AK HUN Ak Hun İmparatorluğu (Bizans kaynaklarında Eftalit, Çin kaynaklarında Ak Hiung-nu, Hint kaynaklarında ise Sveta-Hūna olarak geçer), dördüncü yüzyılın başlarında Isığ Gölü çevresinde Avarlar’a bağlı yaşarlarken bu yüzyılın ikinci yarısında Maveraünnehir’e ve Toharistan’a yayılmış bir Türk devleti. . . AK DAĞ- AK SU Akdağ’ın (Babadağ) kuzey yamaçları …

Yazının devamı;

Hakkında antikor